Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за маркуча на сепаратора?????

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за маркуча на сепаратора?????

Значи въпроса ми е за маркуча който излиза от колекторите, и в който има малко клапанче с пружинка.....тоя на снимката - въпроса ми е дали като го надуеш, или засмучеш(ще ме прощавате за асоциативния израз), трябва да изпуска въздух......нормално ли е палко въздух да пропуска.....сега не мога да се сетя като го надувах ли изпускаше съвсем малко, или обратното.....????
    Да знам дали да взимам някакви мерки......
    Attached Files
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Този м аркуч е част от байпаса на дроселовата клапа двигателя смуче част от въздуха на празен ход и при затворена дроселова клапа. И според логиката като го надуеш трябва да пропуска въздух в посока от капака на клапаните към смукател ния колектор а на обратно трябва ад не пропуска на засмукване. На края на маркуча в смукателния колектор е монтирано капанче пластмаска с пружинка по принцип клапанчето се вади и то не много трудно (евентуално за почистване или проверка)
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Мда, мерси, ще ходя да духам сега да видим накъде ще изпусне......
      баси израза вкарах......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Духах му на маркуча, в посока към дросела си влиза без проблеми, наобратно почти не ще, но все пак като позасмуча по яко и минава малко въздух.....предполагам че не трябва да съм особенно притеснен.....?????

Comment

Щом е така няма нищи притеснително.
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

Бе то дори и да минава на обратно пак няма нищо притеснително. Той мотора си създава вакум и в такъв случай няма от къде да се върне въздух на обратно. Нали така?
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Ми не знам дали е така, но пък знам че има клапан който пречи на това, значи.....

Comment

Working...
              X